H2O Data AB

2nd-line tekniker till H2O Data i Malmö & Helsingborg

Välkommen till oss på H2O Data! Vi levererar tjänster inom drift, jour och övervakning, lagring och hosting – liksom hårdvara från välkända leverantörer direkt i vår webbshop. Alltid med våra kunder i fokus.

Vår affärsidé är den samma som när företaget grundades 1995: att säkerställa att användaren alltid har tillgång till sina IT-system. Men vi är alltid öppna för ny teknik – allt som förbättrar vardagen för våra kunder. Vi erbjuder alla typer av driftlösningar, lokal lagring i vårt eget datacenter och ett brett utbud av hårdvarulösningar, backup-lösningar och säkerhetslösningar.

Våra anställda är vår viktigaste tillgång – därför är vi måna om vår personal och noga när vi rekryterar. Vi är ett starkt team som präglas av nyfikenhet, driv, professionalitet och problemlösning. Hos oss får du stor möjlighet att växa och utbilda dig inom de områden som intresserar dig.

Merparten av våra kunder finns inom produktion och distribution och har mycket höga krav på tillgänglighet till sina IT-system. H2O Data har historiskt växt genom organisk tillväxt och vi är väldigt selektiva i vår rekrytering. Den viktigaste egenskapen vi letar efter är ”sunda värderingar” och att man ställer upp och hjälper varandra. Det är naturligt för oss att ha kunden i fokus i allt vi gör.

Vi expanderar och behöver förstärka vårt gäng med ytterligare medarbetare.

Har du ett stort tekniskt intresse och tidigare erfarenhet av att jobba i en IT-Servicedesk eller som IT-tekniker? Då kan vi ha tjänsten för dig!

Arbetsbeskrivning

Tjänsten som 2nd-line tekniker på H2O Data innebär att du kommer bli en del av vår Servicedesk och hantera ärenden som kommer in via vår 1st-line. Du kommer att arbeta i ett kompetent supportteam med övervakning och ärenden på server och klientnivå. Du arbetar primärt med eskalerade ärenden i vårt ärendehanteringssystem och hanterar dem enligt våra fastställda processer.

Du kommer främst att arbeta med drift- och support av IT-infrastruktur hos våra kunder. Vi löser våra ärenden både på distans och ute hos våra kunder. Du kommer att få genomföra avancerad felsökning för att lösa de ärenden som kommer till 2nd-line, men det som kräver ytterligare expertis eskalerar du vidare till vår 3rd-line.

I rollen så kommer du också att få arbeta proaktivt genom att skapa teknisk dokumentation, revidera och uppdatera dokumentation samt skapa lösningsartiklar. Du deltar även i projekt och driver egna mindre projekt samtidigt som du agerar teknisk mentor. Du förväntas också att delta i interna och externa utbildningar samt hålla i mindre interna samt externa utbildningar.

De ärenden som kommer in varierar i omfattning och prioritet, och det är viktigt att du kan utläsa vad kunden behöver hjälp med och hur vi på bästa sätt kan hjälpa dem. Du har även koll på de övervakningssystem som vi använder oss av för att kontrollera den utrustning som krävs för att ha uppsikt över våra kunders system. Att arbeta för att kunderna ska känna sig väl bemötta och omhändertagna är naturligtvis en självklarhet för dig.

Vem är du?

Vi söker dig som främst har ett väldigt stort intresse för teknik, är lösningsorienterad och insatt i hur IT-infrastruktur fungerar. Har du en utbildning från gymnasiet eller en yrkeshögskola inom IT så ser vi detta som meriterande.

Du gillar verkligen att jobba i grupp mot gemensamma mål, agerar för gruppens ständiga utveckling och lyssnar alltid på gruppens behov. Du har lätt för att planera, prioritera och organisera dina arbetsuppgifter. Du tar stort ansvar för att ditt arbete blir korrekt utfört, på ett professionellt sätt gentemot kollegor och kunder. Du är flexibel och noggrann som person.

Du skriver och talar obehindrat i engelska och svenska, både i tal och skrift.

Du har några års erfarenhet av att jobba i en IT-Helpdesk/Servicedesk, gärna inom ramen för ITIL. Du känner dig bekväm med att hjälpa kunder över telefon, via fjärrsupportverktyg samt via email.

Har du arbetat med virtualisering (VMware, Hyper-V), Active Directory, MS SQL, Oracle eller Linuxmiljöer sedan tidigare så ser vi även detta som mycket meriterande.

I den här tjänsten lägger vi stor vikt vid personlighet, och vi ser att du är utåtriktad och har lätt för att prata med människor. Du tycker det är en självklarhet att ge bra service och du har ett intresse av att prata med, och hjälpa, personer från många olika branscher. Då vi ser en väldigt stor ”vi-känsla” hos oss så är det viktigt att du är ödmjuk och kan hjälpa till även om du inte blivit ombedd.

Du är extra intressant för oss om du någon gång jobbat i nära kontakt med nedan angivna kompetensområden:

· Virtualisering (VMware, Hyper-V)

· Nätverk (WLAN, LAN, WLAN, brandväggar)

· Databas (SQL Server, Oracle, MS SQL)

· Storage (SAN, Disksystem, Tape library)

· Linux, UNIX

Vi erbjuder

Vi är ett starkt team med en H2O-anda som präglas av nyfikenhet, driven inställning, professionalitet, problemlösning med ett stort teknikintresse som genomsyrar hela bolaget. Vi har alltid tillgång till den senaste tekniken och utrusningen och är inne i en expansiv och spännande fas.

Du får stor möjlighet att växa och utbilda dig inom de områden som intresserar dig, då medarbetarutveckling ses som en självklarhet för oss.

Vi erbjuder dig en bredd av olika kompetensområden som du kan växa i, exempelvis nätverk, backup och lagring, såväl som mjukvara.

Ansökan

Vi intervjuar löpande och rekryteringen kan komma att avslutas innan sista ansökningsdag så skicka gärna din ansökan redan idag. Skicka ditt CV samt Personliga brev till jobb@h2odata.com.

Märk ämnesråden med 2nd-Line samt glöm inte att bifoga ett personligt brev.

Vi ser fram emot din ansökan!